Geslaagde ISPS/AEO oefening bij Broekman Logistics

Voor een van onze opdrachtgevers, Broekman Logistics,  mochten wij onlangs op twee locaties in de Rotterdamse haven weer een ISPS/AEO oefening verzorgen.

Omdat criminele activiteiten ook buiten kantoortijden plaats kunnen vinden gingen onze rollenspelers deze keer ook vroeg op pad. Nadat de juiste instanties waren geïnformeerd over de ophanden zijnde oefening, konden de rollenspelers richting de eerste terminal.
Door het regelmaat waarmee wij deze oefeningen voor onze klanten doen, zijn al veel scenario’s de revue gepasseerd. En bij deze oefening wilden wij dus eens wat anders doen.
Met hulp van een van onze partners, VSVK Infra Techniek, konden we een hoogwerker inclusief professionele begeleiding regelen. Vanaf deze hoogwerker zouden onze rollenspelers vervolgens met een camera met telelens foto’s maken van de betreffende terminal, waarna actie moest volgen vanuit het personeel.

We begonnen bij Broekman Distriport in de Botlek. Daar hoefden zij op reactie niet lang te wachten, de aanwezige beveiliger had de flitsen van de camera al waargenomen en was onderweg naar rollenspelers. Op zijn route werd hij aangesproken door een medewerker van de terminal die hen  ook had gezien en dit maar vreemd vond.
Terwijl de beveiliger de rollenspelers aansprak en verdere actie ondernam, werden wij op onze beurt gebeld door de PFSO van de betreffende locatie met de mededeling dat hij vanuit diverse kanten bericht had gekregen over de ‘verdachte situatie’. Na dit succesvolle einde van onze oefening konden wij weer inpakken en direct door naar de volgende locatie.

Ook bij de volgende locatie, Broekman Project Services op Heijplaat, trad het personeel adequaat op en kregen wij kort na een interventie door het aanwezige personeel ook het bericht van hun PFSO dat hij diverse meldingen had ontvangen. Hiermee kwam succesvol een einde aan de tweede en laatste oefening die dag.

 Wij bedanken alle betrokken partijen voor hun medewerking, in het bijzonder VSVK Infra Techniek, zonder hen hadden wij deze oefening niet zo goed uit kunnen voeren. Tevens complimenteren wij Broekman Logistics met het adequate optreden. Hiermee tonen zij aan veiligheid hoog in het vaandel te hebben.

 Bent u benieuwd wat wij voor de veiligheid binnen uw organisatie kunnen beteken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Of vraag onze opdrachtgevers via onderstaande links naar hun ervaringen.

https://www.broekmanlogistics.com/en/offices/rotterdam-broekman-distriport

https://www.broekmanlogistics.com/en/offices/rotterdam-broekman-project-services

http://www.vs-vk.nl

Beveiliging

Focus op de regio's Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Haarlem.
Werkterreinen: de haven, winkels, hotels, winkelcentra, bedrijventerreinen en objecten.